האם צריכת שום מפחיתה בחצי את הסיכוי לחלות בסרטן ריאות?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

האם צריכת יוגורט וסיבים תזונתיים עלולה להקטין את הסיכון לחלות בסרטן הריאות?

מחקרהשום הוא ירק השייך למשפחת צמחי אליום הכוללת גם בצל, עירית, כרישה ובצל ירוק. השום משמש כחומר המעניק טעם בבישול והוא ייחודי בשל התכולה הגבוהה של הגופרית. בנוסף לגופרית, הוא מכיל ארגינין, אוליגוסכרידים, פלבונואידים, אשר מסייעים ומועילים לבריאות האדם.

השום מאט צמיחה של תאים סרטניים

אחד ממרכיבי השום מאט את התפשטות תאים סרטניים בריאות, על פי מכון לחקר בהתפתחות ובריאות האדם בארה"ב. דווח כי Diallyl Trisulfide (DATS) מרכיב הנמצא בשמן שום מעובד, הוא שגורם להאטת קצב צמיחת התאים הסרטניים בריאות ואף גורם למיגורם באופן מוחלט.

בנוסף, הוכח כי המרכיב רעיל פחות לתאים בריאים אשר נחשפים אליו, בהשוואה לחומרים כימותרפיים אחרים.

בשנים האחרונות מתרבים הממצאים על כך ששום יכול לדכא תאי סרטן אנושיים, הן בתרביות והן בחיות מעבדה.

במסגרת מחקר חדש, נעשה טיפול עם 10מיקרוגרם של DATS למשך 24 שעות אשר בהמשך הפחית את גדילת תאי הסרטן בכ-47 אחוזים. מינון גבוה יותר (50 מיקרוגרם) במשך זמן זהה, הקטין את צמיחת התאים בכ- 72 אחוזים, וטיפול חזק אף יותר (100 מיקרוגרם) הרג את התאים הסרטניים בטווח של 24 שעות.

כיצד עשוי השום לפעול למניעת סרטן?

לשום יש השפעות מגנות הנובעות מתכונותיו האנטי בקטריאליות ומיכולתו לחסום את היווצרותם של חומרים מסרטנים, להפסיק את ההפעלה של חומרים הגורמים לסרטן, להגביר תיקון של DNA, להפחית את התפשטות התאים, או לגרום למוות התאים.

כמות צריכת השום המומלצת

המכון הלאומי לסרטן, במרבית המקרים, אינו ממליץ על שימוש בתוסף מזון למניעת הסרטן, אך מכיר בשום כאחד ממספר ירקות בעלי תכונות אנטי סרטניות פוטנציאליות.

קשה לקבוע את הכמות המדויקת של השום שעשויה להועיל ולהפחית את הסיכון לסרטן. יתר על כן, חומרים פעילים הנמצאים בשום עלולים לאבד את האפקטיביות שלהם עם זמן, במסגרת טיפול ועיבוד.

ארגון הבריאות העולמית (WHO) מפרסם הנחיות לקידום בריאות כללי תל מבוגרים אשר על פי הם מינון יומי של 2 עד 5 גרם שום טרי (שן אחת), 0.4 עד 1.2 גרם שלאבקת שום, 2 עד 5 מ"ג שמן שום, 300 עד 1,000מ"ג של תמצית שום, או מוצרים אחרים שהם זהים ל-2 עד 5 מ"ג של אליצין.

בקרב משתתפים שנהגו לעשן בעבר,החוקרים מצאו כי אכילת שום גורמת לירידה בסיכון של סרטן הריאות בכ -30%. החוקרים אומרים כי הקשר בין שום למניעת סרטן ריאות מצריך מחקר מעמיק יותר.
מחקר אחר מניו יורק, הציע כי סלניום, מרכיב המצוי בשום, משמש כחומר אנטי סרטני וקיימות אף תרכובות נוספות בשום הממלאות תפקיד בהרג תאים סרטניים במוח.

השימוש בשום, בנוסף לסגולותיו האנטי מסרטנות, מסייע במניעת מחלות נוספות כגון לחץ דם גבוה, רמות כולסטרול גבוהות וסוכרת.

צריכה בטוחה

למרות ששום משמש בבטחה בבישול, צריכת יתר יכולה לגרום לתופעות לוואי, נשימות מוגברות וריחות חריפים הנידפים מהגוף. שום עלול לגרום לאלרגיות, הנעות בין גירוי קל ועד לבעיות המסכנות חיים. צריכת שום טרי, תמציות, או שמן על קיבה ריקה עלולה לגרום לצרבת, בחילות, הקאות ושלשולים. מחקרים הראו כי שום יכול להפחית רמות סוכר בדם ולהגביר אינסולין.

שום גם פועל כמדלל דם, ולכן יש להימנע בקרב נשים בהריון, אנשים העומדים לעבור ניתוח, ומטופלים הנוטלים מדללי דם, כגון קומדין. בנוסף, כוויות כימיות, דלקת עורו אסתמה יכולות להתרחש כאשר שום מוחל על העור.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן