קופות חולים מפעילות סדנאות גמילה מעישון לטובת ציבור המעשנים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

קופות חולים מפעילות סדנאות גמילה מעישון לטובת ציבור המעשנים

לא חסרות סיבות להימנע מעישון, או להפסיק לעשות זאת בהקדם האפשרי. העישון טומן בחובו סכנת חיים מוחשית, בין אם עקבקופות חולים מפעילות סדנאות גמילה מעישון לטובת ציבור המעשנים סרטן הריאות, מחלת ריאות חסימתית כרונית (COPD) או אפילו סוכרת. הבעיה היא שגם מי שמשתכנע לנסות להפסיק לעשן, עלול להיתקל בקשיים חמורים לעשות זאת. מדובר במשימה ממושכת ומורכבת שנראית לעיתים בלתי אפשרית, אולם עשויה להסתיים בהצלחה אם בוחרים באפיקי הטיפול הנכונים.

נקודת המוצא היא שהפסקת עישון צריכה לכלול בתוכה הכנת מוקדמת, סיוע מקצועי וליווי תרופתי. סדנאות הגמילה מעישון דרך קופות החולים נחשבות לפתרון יעיל – לדברי משרד הבריאות "הדרך היעילה ביותר להפסקת עישון" – והן מוצעות ללא תשלום עבור אוכלוסיית המבוטחים. הנה כל מה שחשוב לדעת על הסדנאות, יתרונותיהן והאופן בו ניתן להירשם אליהן.

מהן סדנאות גמילה מעישון המוצעות על ידי קופות החולים?

סדנאות גמילה מעישון של קופות החולים הן סדנאות אינטימיות יחסית, אשר מספר המשתתפים בהן עומד על כ-15. המשתתפים הם בני 18 ומעלה, המעשנים טבק על סוגיו וצורותיו. הסדנאות מתקיימות בכל רחבי הארץ וכוללות כשמונה מפגשים, בני כ-90 דקות כל אחד. הן מועברות על ידי יועץ מומחה בנושא הגמילה מעישון, בשילוב מומחים נוספים דוגמת רופאים, אחיות, עובדים סוציאליים, רוקחים וכן הלאה.

סדנאות הגמילה מציעות מעקב לכל משתתף על הרגלי העישון שלו, במטרה להבין מהם ההרגלים ו"נקודות התורפה" על מנת לאמץ במקומם הרגלים חדשים ובריאים יותר. הסדנאות מספקות פתרונות אלטרנטיביים למעשנים ודגשים מעשיים שיסייעו למשתתפים להתמיד בגמילה מהסיגריות לתקופות ארוכות. המשתתפים זכאים לקבלת המלצות לגבי תכשירים תרופתיים המקלים על הגמילה, בעיקר בכל הנוגע לצמצום ממדי ההתמכרות הגופנית, כאשר מספר המשתתפים האינטימי מאפשר התאמה מלאה של פתרונות רפואיים לכל משתתף.

מעבר לעובדה שהסדנאות אינן כרוכות בתשלום עבור אוכלוסיית המבוטחים, הן כוללות יתרון כלכלי משמעותי נוסף. הסדנאות מציעות סבסוד כספי למשתתפים בהן עבור הפתרונות השונים המוצגים בהן, במטרה להסיר את החסמים הכלכליים שעלולים לפגוע במאמצי הגמילה של המשתתפים. כך למשל ניתן לרכוש תרופות מרשם לגמילה עם סבסוד משמעותי מאוד של קופת החולים (כ-85%). סבסוד ברמה דומה ניתן לקבל עבור תחליפי ניקוטין, וזאת עבור משתתפים שאינם מעוניינים או יכולים לבחור בתרופות המרשם השונות לגמילה.

איך נרשמים לסדנאות הגמילה מעישון של קופות החולים?

סדנאות גמילה מעישון של קופות החולים מסייעות לעשרות אלפי נגמלים מדי שנה, כאשר ב-2017 למשל דווח על למעלה מ-27,000 מעשנים ומעשנות שפנו לקופת החולים שלהם לצורך השתתpות בסדנה. גם ארגונים וגופים מוסדיים שונים, בראשם צה"ל, עורכים סדנאות עבור אלו המשרתים או עובדים בהם. הרישום לסדנה נעשה דרך המוקד הטלפוני, הסניפים או אתר האינטרנט, כאשר חלק מקופות החולים מציעות במקביל מוקד ייעוץ טלפוני בנושא גמילה מעישון לצד ייעוץ אישי למעוניינים המבוטחים בכך.

אחוזי העישון בישראל הם עדיין מדאיגים, וכך גם התמותה: כ-8,000 איש בשנה נפטרים ישירות מעישון ומנזקיו. עם זאת ניתן להבחין במגמה חיובית מסוימת בשנים האחרונות. בשנת 2014, לראיה, עמד שיעור המעשנים בישראל על 23.1%, בעוד שב-2017 האחוז ירד ל-20.6%. בעת הנוכחית שיעור המעשנים בישראל עומד על כ-20%, אם כי החדשות הפחות מעודדות מתקופת הקורונה הן שחלה עלייה של כ-12% בעישון בבית בתקופות הסגר – מה שכמובן מעמיד את בני המשפחה בסיכון.

לקריאה נוספת:
איך מפסיקים לעשן? – משרד הבריאות
סדנת גמילה מעישון – שירותי בריאות כללית
זכויות בנושא גמילה מעישון – מכבי שירותי בריאות
The Benefits of Joining a Support Group – Quit Smoking Today
Benefits of Quitting – American Lung Association

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן